Venäjän hiihtotähti Veronika Stepanova otti kaiken irti, kun hän pääsi tapaamaan tällä viikolla maan presidenttiä Vladimir Putinia.

Viestin olympiavoittaja piti puheen, jossa hän vannoi uskollisuuttaan maalleen ja kertoi uskovansa sen voittoon Ukrainan sodassa.

– Silmieni edessä Venäjästä on tullut jälleen vahva, ylpeä ja menestynyt. Kaikki maailmassa eivät pidä siitä. Se on selvää. Mutta olemme oikealla tiellä ja voitamme, kuten olympialaisissa, linjasi Stepanova ja kiitteli Putinia.

Stepanovan puheet järkyttivät muita hiihtäjiä. Norjalainen Lotta Weng avautui asiasta VG:lle.

– Se on shokeeraavaa. Tuollaista ei näe meidän puoleltamme. On vaikeaa uskoa, että tuo on hänen oma mielipiteensä. Hänellä on aivan erilainen kuva tilanteesta kuin meillä. Hän ei tunnu näkevän, mitä me näemme.

– Haluanko kilpailla häntä vastaan tämän jälkeen? En halua ajatella asiaa. Mielestäni oli tärkeää erottaa politiikka ja urheilu. Mutta Venäjällä ja muissa maissa politiikka ja urheilu sitoutuvat toisiinsa selvästi.

– Toivoisin, että he (urheilijat) ottaisivat etäisyyttä tähän kaikkeen. Mutta meidän on katsottava asiaa heidän kannaltaan: Jotkut näyttivät jo rohkeuttaan ja saivat maksaa siitä, muistutti Weng.