Kimi Räikkönen ilmoitti torstaina palaavansa kilparadoille. Räikkönen ajaa elokuussa yhden Nascar-sarjan kisan. Suomalaisen muut mahdolliset urasuunnitelmat ovat nyt kiehtoneet.

Räikkönen päätti viime vuonna F1-uransa Abu Dhabin GP:hen. Sen jälkimainingeissa nousi esiin mahdollisuus siihen, että Räikkönen ajaisi Le Mansin 24 tunnin ajossa. Pitkän uran kilpa-ajana tehnyt Toni Vilander puhui asiasta Viaplayllä Monacon GP:n harjoitusten yhteydessä.

– Miten kiehtova se tuollainen ajatus olisi Kimin kanssa vetää tuollainen projekti läpi? tiedusteli selostaja Niki Juusela.

– Voishan se olla ihan hieno asia kyllä. Vähän omakin ajatusmaailma muuttunut, kun ikää on tullut. Osaa asennoitua hieman rennommin. Lähdettäisiin varmaan sinne Le Mansiin tietysti ajamaan ihan täysillä, mutta ei se ole mikään maailmanloppu. Siitä osattaisiin varmaan oikealla tavalla nauttiakin.

– Otettiin vähän asiaa esille Abu Dhabin päätösbileissä siinä, kun oli ne Kimin jäähyväisbileet. Mutta se jäi ainakin toistaiseksi siihen baaritiskitasolle. Katsotaan. Ei sitä koskaan tiedä. Kimin eläkkeellä olo kesti nyt sen kahdeksan kuukautta, niin voihan se olla, että joskus joku kisa ajetaankin kimpassa, pohti Vilander Viaplayn lähetyksessä.

Formula 1 -kausi jatkuu Monacossa tänä viikonloppuna. Kaikki harjoitukset, aika-ajot ja osakilpailut ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -palvelussa ja V sport -kanavilla.