Emil Ruusuvuori on voittanut tenniksen Ranskan avointen ensimmäisellä kierroksella kotiyleisönsä edessä pelanneen Ugo Humbertin 6-2, 2-6, 6-7(4), 6-4, 6-2.

Voitto oli Ruusuvuoren uran ensimmäinen voitto Roland Garrosissa. Ruusuvuori (ATP-61) ja Humbert (ATP-46) eivät olleet aiemmin kohdanneet toisiaan.

– Oli todella haastava ottelu, pitkä ja raskas nelituntinen. Se oli kova taistelu, olen todella tyytyväinen voitosta ja paikasta toiselle kierrokselle ensimmäistä kertaa Ranskan avoimissa. Tänään oli paikoittain todella vuoristoratamainen ottelu.

– Molemmilla oli mahdollisuuksia, ja kuten olen aiemminkin sanonut, niin paras viidestä ottelut ovat erilaisia verrattuna paras kolmesta otteluihin. Viidessä erässä voi tapahtua todella paljon, kommentoi Ruusuvuori Tennisliiton verkkosivuilla.

Jatkossa vastus kovenee, sillä toisella kierroksella asettuu vastaan voittaja ottelusta Casper Ruud – Jo-Wilfried Tsonga.