Anamarija Lampicin päätös siirtyä hiihdosta ampumahiihtoon on yllättänyt monet hiihtomaailmassa. Norjan Lotta Weng kertoi omista mietteistään Dagbladetille.

– Rehellisesti sanottuna se oli hieman shokeeraavaa. Tuntuu oudolta vaihtaa lajia vuotta ennen MM-kotikisoja (Planicassa). Etenkin, kun hän olisi mitalisuosikki perinteisen sprintissä.

Lampic on voittanut urallaan kolme MM-mitalia: kaksi parisprintistä ja yhden sprintistä. Lampic avasi päätöstään Slovenian lajiliiton verkkosivuilla.

– Kauden loputtua mietin pitkään, mitä teen seuraavaksi. Olen tähän mennessä saavuttanut kaiken tavoittelemani, lukuun ottamatta olympiamitalia tänä vuonna. Se oli saavutettavissa, mutta en valitettavasti siihen pystynyt.

– Valitsin ampumahiihdon ja haluan tulla yhdeksi parhaista. Joskus on jätettävä jotain hyvää, jos haluaa muuttaa asioita ja mennä eteenpäin. Tiedän, ettei siitä tule helppoa minulle. Minun pitää oppia ampumaan ja jotkut asiat pitää oppia uudelleen.

– En pelkää näitä haasteita. Tiedän, että minun pitää tehdä valtavasti töitä saavuttaakseni omat tavoitteeni. Jos en olisi varma mahdollisuuksistani menestyä tässä lajissa, en olisi uskaltanut tehdä ratkaisua, avasi 26-vuotias slovenialainen.