Alfa Romeon Valtteri Bottas on ollut mainiossa iskussa alkukauden ajan. Loistavana aika-ajajana tunnettu suomalainen on pysynyt varsin hyvin kyydissä myös kisoissa. Tulevan viikonlopun Monacon GP:ssä voi olla aineksia vielä parempaan.

Formula Stats -niminen Twitter-tili on nimittäin arvioinut telemetrian perusteella tallien autojen vauhtia viime viikonlopun Espanjan GP:n lopun viimeisessä shikaanissa.

Analyysi tekee selväksi, että Alfa Romeo on erittäin vauhdikas hitaissa mutkissa. Alfa Romeo oli Espanjan aika-ajossa viimeisessä shikaanissa nopein talli. Ferrari taipui 0,077 sekuntia tallille. Sitten tulivat Red Bull (+0,089) ja McLaren (+0,093).

Monaco tunnetaan hitaista mutkistaan. Se suosii siis Bottasta ja Alfa Romeota. Tilannetta parantaa se, että Monacon katuradalla on liki mahdotonta ohittaa F1-autolla. Paalupaikka tai huippusijoitus aika-ajossa voisi kantaa jo pitkälle.

Formula Stats arvioi, että Alfa Romeon nopeuden salaisuus on erittäin kevyt auto ja lyhyt akseliväli.

Formula 1 -kausi jatkuu Monacossa tänä viikonloppuna. Kaikki harjoitukset, aika-ajot ja osakilpailut ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -palvelussa ja V sport -kanavilla.

Formula Stats 🏁

@FormulaStats_
As we go to Monaco, This is the telemetry analysis how fast each team was through the Final chicane in Barcelona!