Ampumahiihdon nelinkertainen olympiavoittaja Aleksandr Tihonov ei voinut hyväksyä sitä, että Jelena Välbe tippui kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n hallituksesta. Asia ratkesi torstaina FIS:n kevätkongressissa.

Tihonov väitti Sport-Ekspressille yllättyneensä Suomen ja Ruotsinkin ratkaisusta olla äänestämättä naista. Molemmat maat olivat tosin aiemmin kertoneet, etteivät tule äänestämään Välbeä.

– En odottanut tällaista idioottimaisuutta skandinaaveilta. He liittyvät Natoon, mikä on järjetön ratkaisu heidän johtajiltaan. Sama tapahtuu hiihdossa ja ampumahiihdossa. Ketkä ovat suurimmat astmaatikot? Skandinaavit, ja etenkin norjalaiset, tilitti Tihonov.

– Mitä he ovat Välbeen verrattuna? Hän teki hiihdosta mahtavaa.

Tihonovilla lähti sen jälkeen vielä enemmän laukalle. Suusta alkoi tulla melko sakeaa propagandaa.

– Mitä kansainvälinen hiihtoliitto on verrattuna Välbeen?… Olette jo romahtaneet taloudellisesti. Tulette rukoilemaan meitä takaisin. Teemme omat liittomme vauraudellamme. Euroopassa ei tule ilmastonmuutoksen vuoksi pian olemaan lunta enää jäljellä. Kukaan ei järjestänyt tapahtumia yhtä hyvin kuin Venäjä.