Monet hiihtäjät ovat tukeneet julkisesti päätöstä sulkea venäläiset ja valkovenäläiset hiihtäjät pois kansainvälisistä kisoista. Kaikki venäläishiihtäjät eivät kuitenkaan usko muun maan hiihtäjien olevan täysin rehellisiä.

Hiihtotähti Gleb Retivih esitti oman teoriansa Championat-sivustolle. Mies nosti esille Norjan Johannes Kläbon käytöksen Salpausselän kisoissa.

– Ei kannata uskoa 100-prosenttisesti lukemaansa. Tämä esimerkki vahvistaa sen. Kun tilanne (Venäjän hyökkäys Ukrainaan) alkoi ja kilpailimme Lahdessa, norjalaiset alkoivat puhua. Kisan jälkeen joukkueemme edustaja lähestyi Johannes Kläboa ja kysyi: ”Mitä tapahtuu? Miksi sanoit noin?” (Norjan) joukkueen edustaja kulkee aina Johanneksen kanssa… Kläbo teki sitten selväksi, että hän ei voi puhua, kun hän (Norjan edustaja) on lähellä. Hän ei voi sanoa, mitä oikeasti ajattelee, väitti Retivih.

Retivihin sanat kuulostavat erikoisilta. Kläbo on tullut tunnetuksi suorapuheisuudestaan ja siitä, että hän ei tanssi maan hiihtoliiton pillin mukaan.

– Kun lähdimme Norjasta sen jälkeen, kun meidät oli suljettu maailmancupin kisoista, sain paljon viestejä ulkomaisilta urheilijoilta. Kaikki olivat pahoillaan tapahtuneesta. Kukaan ei ottanut tilannetta henkilökohtaisesti. He ovat kunnon urheilijoita. Kaikki ymmärtävät, että heitä ei kiinnosta kilpailla, kun ei ole ketään mukana yhdestä vahvasta joukkueesta, jatkoi Retivih.