WBA-liitto määräsi alkuvuonna Robert Heleniuksen kohtaamaan Hughie Furyn. Kyse olisi ollut eräänlaisen miniturnauksen ensimmäisestä ottelusta. Helenius ei kuitenkaan suostunut tuohon otteluun, väittää promoottori Ben Shalom.

Hughie Furyn promoottori kommentoi asiaa Boxing Socialille. Fury kohtaa Heleniuksen sijaan Michael Hunterin.

– Hänen (Hughie Fury) oli tarkoitus otella Heleniusta vastaan. Se ottelu määrättiin. Helenius ei kuitenkaan suostunut lopulta otteluun, väitti Shalom.

Heleniuksen asema WBA-liiton silmissä tuskin parani. Jos hän olisi kohdannut ja voittanut Hughie Furyn, olisi hän päässyt kehään Daniel Duboisin ja Trevor Bryanin välisen ottelun voittajaa vastaan. Dubois ja Bryan ottelevat kesällä. Mikäli Helenius olisi sen jälkeen kukistanut Duboisin ja Bryanin välisen ottelun voittajan, olisi hän päässyt WBA-liiton mukaan ottelemaan mestaruusvyöstä.

Heleniuksen tilanne näytti paljon paremmalta lokakuussa, kun hän oli voittanut Adam Kownackin dominoivan esityksen jälkeen. Tuolloin miestä haastateltiin kehässä WBA-liiton ykköshaastajana. Nuo puheet muuttuivat kuitenkin varsin nopeasti. Nyrkkeilymaailman kabinettipeli on tunnetusti armotonta.