Kilpakävelijä Aku Partanen ei onnistunut lauantaina Portugalissa järjestetyssä kilpailussa. Tokion olympialaisten 50 kilometrin kävelyn yhdeksänneksi sijoittunut Partanen jätti leikin nyt kesken jo yhdeksän kilometrin jälkeen.

– Kilpailuun valmistavissa treeneissä oli jo kankeutta ja nihkeyttä. Kilpailussa huomasin jo varhain, ettei ollut isku päällä. Jalat tuntuivat väsyneiltä enkä päässyt rytmiin kiinni. Oli järkevämpi keskeyttää, kuin tulla rauhassa maaliin, koska en olisi saanut sijoituspisteitäkään, Partanen sanoi SUL:n tiedotteella ja viittasi Kansainvälisen yleisurheiluliiton rankingpisteisiin.

Partanen on käytännössä jo varmistanut paikan Eugenen MM-kilpailujen 35 kilometrille. Alkukesän aikana hänen tavoitteensa on koota pisteet myös 20 kilometrille. Seuraava 20 kilometrin startti on jo kahden viikon päästä Alytusissa, Liettuassa.

– Uskon, että tämä tilanne korjautuu, kun saan tehtyä tasavauhtista kävelytreeniä ja jalat taas voimakkaan tuntuisiksi. Eli synkkyyteen en ole vaipumassa, Partanen tuumi.

Lähde: SUL:n tiedote