18-vuotias seiväshyppääjä Eemil Hallikainen on loukkaantunut vakavasti. Nuorukaisen seura Kaavin Kaiku ry kertoo asiasta Facebook-sivuillaan Hallikaisen perheen luvalla.

Hallikainen, joka voitti viime vuonna alle 17-vuotiaiden SM-kultaa, loukkaantui tiistaina 24. toukokuuta, kun hän putosi harjoituksissa maahan ohi patjasta. Seurauksena oli isku päähän.

– Eemil putosi tiistai-iltana 24.5. Kaavilla seiväshyppyharjoituksessa patjan ohi maahan ja sai päähänsä kovan iskun. Lääkärin tutkimuksissa Eemilillä on todettu kallonmurtuma ja merkkejä vaurioista aivojen pintakerroksissa. Eemil on parhaillaan nukutettuna tehohoidossa Kuopion yliopistollisessa sairaalassa, jotta aivot saavat tarvitsemaansa lepoa.

– Loppuviikon päivät ovat kriittisiä Eemilin toipumisen kannalta.Kaavin Kaiku Ry kiittää Kuopion yliopistollisen sairaalan henkilökuntaa hyvästä hoidosta ja ilmaisee kaiken tukensa näinä aikoina Eemilille, hänen perheelleen ja valmentajille sekä muille tukijoukoille ja treenikavereille, joita onnettomuus on syvästi järkyttänyt. Toivomme Eemilille kaikkea hyvää ja parasta mahdollista toipumista.

– Pyydämme, että Eemil ja hänen taustajoukkonsa saisivat kaiken tarvitsemansa tuen ja myötätunnon näinä vaikeina aikoina kaikilta ihmisiltä ja tahoilta, joita tämä onnettomuus koskettaa, kerrotaan tiedotteessa.

Päivitys on julkaistu myöhään torstai-iltana.