Camilla Richardsson ja Mustafe Muuse voittivat mestaruudet maastojuoksun SM-kisojen 10 kilometrillä Nakkilassa.

Johanna Peiponen oli naisten kisan kakkonen. Hän taisteli pitkään tiukasti Richardssonin kanssa. Jälkimmäinen vei lopulta siis pidemmän korren.

– Olen huono mäkijuoksija, ja tämä reitti oli juuri sellainen. Jatkuvaa laskua ja nousua, vaikka olikin hyvä juosta. Tämä sopi Johannalle hyvin. Hän oli ylämäissä vahva, minulla rullasi paremmin alamäet. Ja oli minulla kyllä aika huono päiväkin tänään, Richardsson totesi SUL:n tiedotteella.

Naisten 10 kilometrin pronssille juoksi mielenkiintoinen urheilija Susanna Saapunki. Entinen maajoukkuehiihtäjä vaihtoi kaksi vuotta siteen hiihtoladut vuorijuoksuun. SUL:n tiedotteella kerrotaan, että 29-vuotiaalla Saapungilla on naisurheilijaksi huippuluokan hapenottokyky.

Viime vuonna Saapunki oli SM-maastoissa seisemäs.

– Ero viime vuoteen on kuin eri maailmasta, kun juoksu alkaa pikkuhiljaa sujua entistä paremmin hiihdon jälkeen. Tavoitteenani ovat mitalisijat vuorijuoksun MM- ja EM-kisoissa. Myös maantiellä kymppi ja puolimaraton kiinnostavat jossain vaiheessa, ja ratavitostakin kokeilen joskus, Saapunki kertoi SUL:n tiedotteella.

Lähde: SUL:n tiedote