Venäjän hiihtomaajoukkue on pitänyt pintansa. Maan harjoitusleiri Krimillä on alkanut, vaikka se aiheuttikin soraääniä etukäteen.

Venäjä liitti Ukrainalle kuuluvan Krimin maahansa vuonna 2014. Suurin osa kansainvälisestä yhteisöstä ei ole tunnustanut Krimin kuuluvan Venäjälle.

Norjalaislegenda Vegard Ulvang piti Nettavisenin haastattelussa Venäjän ratkaisua järjestää leiri Krimillä “tahallisena eleenä”. Laajamittainen sota on käynnissä Ukrainassa. Krimillä ei tosin ole taisteltu.

Venäläislegenda Anfisa Reztsova (hiihdon että ampumahiihdon olympiavoittaja) kritisoi myös ratkaisua huhtikuussa.

– Miksi hän (maajoukkuevalmentaja Juri Borodavko) haluaa järjestää leirin Krimillä? On muitakin paikkoja. Leirit pitäisi järjestää jossain muualla; sellaisissa paikoissa, joissa olemme aiemmin harjoitelleet. Hän on väärässä tässä asiassa, kommentoi nainen Sport-Ekspressille.

Borodavko kertoi maanantaina Championatille, että joukkue on saapunut leirille. Mukana ovat isot tähdet, kuten Aleksandr Bolshunov, Natalja Neprjajeva, Julia Stupak ja Denis Spitsov.

– Saavuimme eilen. Tänään oli ensimmäinen harjoituspäivä. Olemme Krimillä. Kaikki ovat terveitä, kaikki harjoittelevat. Ei ole mitään ongelmia ja sää on hyvä, kertoi Borodavko.