Ruotsin hiihtotähdet Frida Karlsson ja Maja Dahlqvist järjestivät hiljattain melkoisen yllätyksen. Molemmat naiset kertoivat nimittäin jatkavansa Ruotsin maajoukkueen ulkopuolella. Asia on puhuttanut Norjassakin. Kaikkia selityksiä ei ole hyväksytty vuonomaassa.

Dahlqvist ja Karlsson vakuuttivat, että taloudelliset seikat eivät vaikuttaneet päätökseen. Norjalaishiihtäjät Erik Valnes ja Pål Golberg eivät täysin usko naisiin, kertoo Nettavisen.

Valnes kertoi olevansa aivan varma, että taloudellinen puoli painoi vaakakupissa. Hän avasi enemmän ajatteluaan.

– On ikävää, jos maajoukkue ei ole paras vaihtoehto. Vaikka olisikin tähti, pitäisi antaa takaisin joukkueelle. Itse olen nähnyt paljon vaivaa ollakseni osa maajoukkuetta. On selvää, että isolle tähdelle on suuri etu, että pystyy tekemään enemmän rahaa yhteisön (maajoukkue) ulkopuolella. Totta kai asiasta spekuloidaan. En tiedä. On kuitenkin luonnollista ajatella, että taloudellinen puoli motivoi ainakin osittain.

Golberg taas sanoi ensin, että heidän on luotettava ruotsalaisurheilijoihin, kun he kertovat, etteivät tehneet ratkaisua taloudellisten seikkojen vuoksi. Nettavisenin toimittaja kysyi kuitenkin mieheltä, uskooko hän heihin.

– En. Tuntuu oudolta jättää maajoukkue, koska ei saa hallita tekemistään kesäkuussa ja heinäkuussa. Siinä tapauksessa on erittäin outoa, ettei ole enempää joustavuutta.

Norjassa Johannes Kläbo on saanut merkittävästi erivapauksia, vaikka hän on osa maajoukkuetta.