Niskaset juhlivat voittoja Vuokatti Aateli Racessa. Kerttu Niskanen oli ykkönen naisissa ja Iivo Niskanen miehissä.

Keskiviikon kilpailupäivä käynnistyi maastojuoksuosuuksilla. Naisten 3 kilometrin juoksun vei nimiinsä viime vuoden tapaan Johanna Matintalo. Miesten 4,5 kilometrin juoksuosuuden voitosta käytiin tiukkaa kamppailua Iivo Niskasen ja Remi Lindholmin kesken. Niskanen ylitti maaliviivan lopulta ensimmäisenä ja turvasi takaa-ajoon 12 sekunnin kaulan Lindholmiin.

Naisten 10 kilometrin takaa-ajokilpailuun ensimmäisenä starttasi Kiinan Qinghua Ma. Kerttu Niskanen lähti rullaradalle vain sekunnin Man jälkeen. Niskasen vahva hiihto-osuus takasi lopulta suomalaiselle kilpailun ykkössijan. Toiselle sijalle nousi vahvan hiihdon tehnyt Eveliina Piippo, Kiinan Ma oli kolmas.

– Varmasti oli vielä Italian leirikuormaa alla. Kunto on kuitenkin tähän ajankohtaan nähden ihan ok. Kovasti tehdään töitä. Uskon, että hyvä tulee, pohti Kerttu Niskanen Hiihtoliiton tiedotteella.

Miesten kilpailu oli lopulta selkeä Iivo Niskasen hyväksi. Remi Lindholm ylitti maaliviivan 25,6 sekuntia Niskasen jälkeen. Kolmannen sijan vei nimiinsä 22-vuotias, vastikään hiihdon maajoukkueeseen noussut Arsi Ruuskanen.

Niskanen julkaisi Instagramissa kuvia urakastaan. Hän tiivisti kaksipäiväisen tapahtuman ytimekkäästi.

– Pari päivää epämukavuusalueella. Tarkeni! kirjoitti Niskanen.

Niskasen Vuokatin Aateli Racen voitto oli jo viides putkeen.

– Oli kuuma päivä, oli tietysti jo senkin puolesta rankkaa. Joutui kyllä juomaan ja kastelemaan itseänsä matkankin aikana, kommentoi Niskanen puolestaan Hiihtoliiton tiedotteella.