Kestävyysjuoksija Sara Kuivisto kertoo SUL:n tiedotteella, että hän ei kilpaile heinäkuun MM-kisoissa. Hän tähtää elokuun EM-kisoihin.

Kuivisto oli jo valittu MM-kisoihin. Häntä vaivasi kuitenkin MM-hallien jälkeen suolistoloinen. Sen jälkeen tulivat jalkojen iho-ongelmat ja akillesjännevaivat.

– Tässä tilanteessa Eugenen MM-kilpailut tulevat liian nopeasti. Ensimmäisen kovemman harjoituksen vaikeuksien jälkeen tein vasta kaksi viikkoa sitten, Kuivisto sanoo SUL:n tiedotteella.

– Se, että olisin ylipäätään kilpaillut kesällä MM- ja EM-kisoissa, olisi vaatinut, että kaiken olisi pitänyt mennä nappiin keväällä ja kesällä.

Kuivisto oli viime kesänä uransa parhaassa kunnossa. Hän juoksi Tokion olympialaisissa 800 ja 1500 metrillä yhteensä neljä Suomen ennätystä.

– Loinen veti yleiskunnon alas. Tuli flunssaa ja oli tosi huono olo. Syke on nyt laskenut normaalitasolle, mutta sekin oli kauan tosi korkealla. Se on hämmästyttävää, miten tuollainen loinen voi vetää ihmisen ihan kanveesiin, Kuivisto kertasi.

– Loinen häädettiin lääkkeillä, mutta lääkekuurin aikana tuli jalkoihin infektio. Iho meni niin huonoksi, etten pystynyt pitämään kenkiä jalassa ja siitä ongelma meni syvemmälle akillesjänteeseen, joka kipeytyi.

– En tiedä, johtuivatko jalkojen iho-oireet lääkkeistä vai loisesta, mutta ne on saatu rauhoittumaan. Oikea akillesjänne on edelleen kipeä ja sen kanssa pitää olla varovainen, pohti Kuivisto.

Kuivisto lähtee kuitenkin kovin tavoittein loppukesään. Hänellä riittää luottoa vauhtiinsa.

– Valmentajan kanssa päätettiin, että toukokuun tavoite oli saada minut virkoamaan. Kesäkuu menee peruskuntoharjoittelun parissa ja heinäkuussa aletaan hakea kilpailuvauhtia. Silloin on tarkoitus myös juosta kesän ensimmäiset kilpailut, Ari Suhosen valmennuksessa harjoitteleva Kuivisto sanoo.

– Matkaksi on ajateltu 800 metriä, koska olen pystynyt juoksemaan sen verran vähän 1500 metriä ajatellen, mutta tämä ei ole vielä mitenkään kiveen hakattua.

Lähde: SUL:n tiedote