Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan valinta on ollut viime viikkoina tapetilla Suomessa. Ilta-Sanomat on kertonut, että Henrik Dettmann, Mika Kulmala ja Antti Pennanen ovat ehdolla pestiin. Nyt on lyöty pöytään lisää uusia nimiä.

Matti Heikkinen vahvisti hiljattain Ylelle olevansa mukana johtajakilvassa. Ilta-Sanomat on nyt kertonut, että ehdolla on myös ”yllätysnimi”, yleisurheilulegenda Valentin Kononen.

Ilta-Sanomat kysyi asiasta Konoselta itseltään. Hän kierteli ja kaarteli lahjakkaasti kuin Göteborgin kaduilla kesällä 1995.

– Näin yritysmaailman edustajana olen oppinut, että rekrytointiprosessit ovat aina luottamuksellisia. Henkilötietojen jälkitulo ei ole henkilöiden tai työnantajien eduksi. Ehdokkuuden myöntäminen tai kieltäminen saattaa loukata ehdokkaiden yksityisyyden suojaa, Kononen vastasi Ilta-Sanomille.

Kononen voitti MM-kultaa 50 kilometrin kävelyssä vuonna 1995. Häneltä on löytyy kaapista myös MM- ja EM-hopea. Hän on nykyään eTaika Oy:n toimitusjohtaja.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.