Pikajuoksija Karoliina Kujanpää on kertonut ikäviä uutisia Instagramissa. Nainen paljastaa Instagramissa, että hän ei kilpaile tänä kesänä.

– Keväällä arki ja treenit kesäkautta kohden kulki oikein kivasti, kunnes korona astui kuvioihin. Sairastetun koronan jälkeen alkoi oireilu: vasemman puolen rinnan pistoja, väsymystä, huonovointisuutta ja heikentynyttä suorituskykyä yms. Oireilut alkoivat Teneriffalla, jonka takia kävin myös tutkimuksissa Teneriffan sairaalassa. Tutkimuksista ei kuitenkaan löytynyt mitään hälyttävää. Sain kuitenkin kehoituksen käydä vielä Suomessa tutkimuksissa, aloitti Kujanpää.

Suomessa kaikki ei kuitenkaan mennyt putkeen. Kujanpää valotti asiaa enemmän.

– Kävin kolmella eri lääkärillä, mutta kukaan kolmesta lääkäristä ei suostunut tutkimaan minua, koska minut oli jo tutkittu Teneriffalla ja ulkoapäin näytin hyvävointiselta. Lääkärit kehottivat jatkamaan elämää täysin normaalisti sekä jatkamaan harjoittelua. Ja näin myös tein, mutta oireet yhä jatkuivat ja jatkuivat. Lopulta pääsin UKK-instituutin urheilulääkärille, joka otti oireet tosissaan ja passitti sydämen magneettikuvauksiin. Magneetin löydöksenä olikin sydänlihastulehduksen jälkitila.

– Tällä hetkellä mennään terveys edellä ja toipumista seurataan. Tämän takia kesän kisakausi jää mun osalta valitettavasti välistä, mutta pian onneksi pääsen aloittamaan edes kevyen harjoittelun ja myöhemmin myös uuteen kauteen valmistautumisen, päätti Kujanpää.

21-vuotias Kujanpää teki viime vuonna uuden ennätyksensä 11,81. Hänet valittiin viime vuonna Valkeakosken Vuoden urheilijaksi.