Robert Helenius on nähty viimeksi nyrkkeilykehässä viime lokakuussa, kun hän voitti Adam Kownackin ylivoimaisen esityksen jälkeen. Suomalaisässän seuraava ottelu on kiinnostanut faneja ja asiantuntijoita.

Heti lokakuun ottelun jälkeen ja myös alkuvuonna Heleniuksen leiri haaveili MM-ottelusta. Siinä skenaariossa suomalaistähti olisi WBA-liiton ykköshaastajana kohdannut Oleksandr Usykin.

WBA oli asiasta eri mieltä: Helenius siirtyi jonossa taaemmaksi. Usyk kohtaa Anthony Joshuan uusintaottelussa.

Helenius on nyt myöntänyt Ilta-Sanomille, että haave MM-ottelusta on nyt unohdettu hetkeksi.

– Tarjouksia on tullut, mutta meillä on sopimus PBC-tallin kanssa. Jos olisimme jo saaneet paikan MM-ottelusta, niin silloin sopimus olisi purettu. Toivoin jo viime ottelun jälkeen seuraavan matsin olevan MM-ottelu, mutta se on sitten seuraavan jälkeen vasta, Helenius sanoi IS:lle.

Heleniuksen manageri Markus Sundman vahvisti Ilta-Sanomille, että Heleniuksen seuraava ottelu on jo varma. Mies ottelee syksyllä Yhdysvalloissa. Vastustajaa ei tässä vaiheessa vielä paljasteta. Sitten on Sundmanin mukaan MM-ottelun vuoro.

– Tämä on pakkovoitto. Sitten tulee MM-ottelu, Sundman sanoi IS:lle.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.