Elisa Neuvonen käveli 35 kilometrin Suomen ennätyksen 2.57.42 Eugenen MM-kilpailuissa. Oma ennätys parani nelisen minuuttia ja toi 20. sijan. Tiia Kuikan aikaisempi Suomen ennätys oli 2.58.30.

– Tämä oli yllättävän hyvä suoritus. Matkavauhti nopeampi, kuin mitä suunniteltiin. Tarkkailin sykettä, joka pysyi 25 kilomeriin asti 160:n tuntumassa, mutta viimeisellä kympillä jalat tuntuivat makaronilta, Neuvonen kertoi SUL:n tiedotteella.

– Tavoite oli kävellä kilometrit 5.05-5.10 minuuttiin, mutta melkein kaikki kilometrit olivat sitten alle 5.05:n, Neuvonen kertaili.

– Nyt oli ennätyskeli, viilennystä tarvitsi lähinnä virkistykseksi.

Tiia Kuikan kisa päättyi ennen aikojaan hylkäykseen neljän varoituksen jälkeen. Kuikka teki harjoitusleirillä tulleen flunssan takia päätöksen kilpailla vasta kilpailun aattopäivänä.

– Flunssa alkaa olla voitettu ja oli terveempi olo. Huomautuksia tuli aika tasaiseen ja sitten ne muuttuivat punaisiksi, Kuikka kertoi.

– Huomautukset tulivat yllättäen. Itsestäni kävely tuntui semihyvältä ja tälle kaudelle tekniikka on saatu silleen hyväksi. En olisi uskonut, että tulee ongelmia. Ehkä kun nyt on ollut monta päivää kävelemättä, meno oli alussa vähän hakemista, kommentoi Kuikka SUL:n tiedotteella.

Seiväsmiehet jäivät karsintaan

Mikko Paavola ja Tommi Holttinen ylittivät 550 seiväshypyn MM-karsinnassa Eugenessa perjantaina. Kaikki 12 finaaliin edennyttä hyppääjä ylittivät 575.

– 530:ssä ja 550:ssä tuntui, ettei tarvinnut tehdä mitään. Ajattelin, että homma vain jatkuu siitä. 565:een sain hyvät tuulet vain kahteen ensimmäisen yritykseen, mutten saanut niitä hyödynnettyä, Paavola kertaili SUL:n tiedotteella.

– Aika turhauttavaa, koska minulla se ei jäänyt kiinni tuulista, vaikka viimeisessä jouduinkin pysähtymään. Tilaisuutta tarjottiin ja olen mielestäni hyvässä kunnossa.

Holttista oma tulos jäi harmittamaan.

– Siitä 565:stä olisi pitänyt vääntää tulos, vaikka ei se olisi mihinkään riittänyt. Oli aika kova taso, kun 575 olisi pitänyt hypätä, Holttinen tuumi SUL:n tiedotteella.

– Alussa näytti, että 565 riittää varmasti. Monella oli vaikeaa, mutta niin ne kovat vaan kaivoivat ylityksiä. Kovat olivat tänään kovia.

KATSO MYÖS: Yleisurheilun MM-kisojen erikoissivu