Aku Partanen oli viime vuonna yksi Suomen suurista onnistujista Tokion olympialaisissa. Yhdeksänneksi 50 kilometrin kävelyssä Japanissa sijoittunut Partanen joutui pettymään Eugenen MM-kisoissa. Hänet hylättiin 35 kävelyssä.

Partanen on kärsinyt selkävaivoista. Ne tuovat tekniikkaongelmia, jotka johtivat hylkäykseen jo 11 kilometrin kohdalla.

– Minulla oli tekniikkahaasteita keväällä. Niitä on kesän aikana pyritty korjaamaan ja minun mielestäni mentiin eteenpäin ja kävely oli parempaa, Partanen avasi SUL:n tiedotteella.

– Nyt lantio, jalka ja selkä eivät ihan toimineet niin kuin olisi pitänyt. Tuntui, että en päässyt askeleen päälle rennosti. Olin pikkaisen jäljessä, jouduin jännittämään askelta ja siksi jalka tuli korkealta maahan.

Eugenen kisan ongelmien taustalla oli viimeistelyharjoituksessa Suomessa tullut selkävaiva.

– Matkustamisen tuoman pitkän istumisen jälkeen Creswellissä harjoittelu oli haastavaa. Jouduin jättämään muutaman viimeistelytreenin kesken, Partanen kertoi.

– Selkä hoidettiin leirillä joka päivä kuten myös täällä Eugenessa. Se oli viimeiset 3-4 päivää ihan hyvä, enkä uskonut, että se alkaisi uudestaan vaivata. Sen verran kuitenkin rajoitti liikettä, että minusta tuntuu, etten saanut askelta toimimaan niin kuin pitäisi.

Partasen valmentaja Valentin Kononen näki myös saman.

– Akun lantio ei liikkunut normaalisti, sen liike oli rajoittunut. Aku käveli suoralla selällä jolloin ponnistus jäi kesken, Kononen sanoi SUL:n tiedotteella.

Kononen ja Partanen eivät osanneet onko kaikki saatavissa kuntoon elokuisiin Münchenin EM-kisoihin.

– Se riippuu sitä, miten tuo vaiva saadaan kuntoon. Mitään lääkettä siihen ei voi antaa. Sitä hoidetaan hieronnalla ja fysikaalisella hoidolla, Kononen sanoi.

KATSO MYÖS: Yleisurheilun MM-kisojen erikoissivu