Iltalehti kertoi hiljattain verkkosivuillaan siitä, että Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski saavat opetus- ja kulttuuriministeriön 20 000 euron apurahaa. Asia on aiheuttanut paheksuntaa, mutta naisille löytyy myös puolustajia.

Iltalehden jutussa nostetaan esille, että apurahojen tuloraja on 80 000 euroa. Niskanen ja Pärmäkoski alittavat tuon rajan.

Molemmilla hiihtäjillä on kuitenkin yritys. Ne tekevät kovaa tulosta. Iltalehden jutussa puhutaankin, kuinka kaksikko on ”kikkaillut” itselleen apurahoja.

Urheiluvaikuttaja Aleksi Valavuori ei lukemastaan pitänyt. Hän tyrmäsi Instagram Storiesissa Iltalehden jutun.

– ”Kikkailivat” ja ”iso summa”… ihan hevonpaskaa. Krista ja Kerttu eivät ole kikkailleet yhtään mitään ja verovapaa tukisumma näin koville urheilijoille on hävettävän pieni vs. monet muut maat. Suurin osa suomalaisista urheilijoista elää köyhyysrajan tuntumassa, linjasi Valavuori.