Wilma Murto selvitti ainoana suomalaisena naisseiväshyppääjänä tiensä MM-kisojen finaaliin. Murto ylitti molemmat korkeutensa (435 ja 450) ensimmäisellään.

– Tehtiin verryttelyn jälkeen päätös aloittaa kilpailu yhtä pienemmällä seipäällä, kuin oli suunniteltu. Tuuli oli mitä sattuu ja tiesin, että siihen tulee pitkä tauko, Murto kertoi SUL:n tiedotteella.

– 435:n ylitys oli kovaan tuleen tehty runttaus, kauhean ruma hyppy..

– Vaihdoin 450:een seivästä ja hyppäsin tyynessä säässä. Siihen hyppyyn olen tosi tyytyväinen, vähän se lähti ehkä alta.

Murto uhkui itseluottamusta. 460 ei olisi pelottanut.

– Sanoin siinä, että jos tarvitsee 460 hypätä, niin eiköhän vaan mennä.

Seiväshyppy on varsin arvaamaton laji. Murto muistuttikin asiasta.

– Finaalissa voi hypätä 465 ja olla kolmas tai kymmenes, Murto sanoi.

Saga Andersson oli yhdessä viiden muun kilpailijan kanssa ensimmäinen karsiutuja. Andersson ylitti korkeuden 435. Samalla tuloksella finaaliin meni neljä hyppääjää ilman pudotuksia.

Andersson meni 420 ensimmäisellä, mutta 435 vasta toisella ja sijoittui jaetulle 16. tilalle. Anderssonin viimeinen yritys oli erittäin lähellä 450:n ylitystä.

– Melkein luulin, että olin yli, että rima jäi sinne, kun olin patjalla, Andersson kertaili viimeistä yritystään 450:stä sanoi nainen SUL:n tiedotteella.

Elina Lampela oli 420:n ylityksellä karsinnan 20:s.

Enni Nurmi taisteli maaliin

Enni Nurmi oli naisten 20 kilometrin kävelyssä 29:s. Nurmi taittoi ensimmäiset 10 kilometriä ajassa 48.11 ja oli maalissa 29:s ajalla 1.37.29.

– Lopputulos oli parempi kuin mitä ikinä uskalsin odottaa. Alkuun kävi se mitä pelkäsin, kun aloitin maltilla ja olin toiseksi viimeinen, mutta joukkueen valmentajat kannustivat malttamaan ja sieltä niitä selkiä alkoi sitten tulla vastaan, Nurmi sanoi SUL:n tiedotteella.

– Ensimmäiset 10 kilometriä tulivat helposti. Väli 12 kilometristä 14 kilometriin oli ihan ok ja siitä alkoi tasainen hyytyminen. Viimeiset 6 kilometriä tuntuivat tosi pahalta.

KATSO MYÖS: Yleisurheilun MM-kisojen erikoissivu