Suomen naisten 4×400 metrin viestijoukkue oli loistavassa vedossa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kolumbiassa. 28 vuotta vanha Suomen ennätys meni säpäleiksi.

Suomen joukkue kellotti ajan 3.34,10. Entinen SE-tulos parani peräti 3,45 sekuntia. Suomen aika oli alkuerien kolmanneksi nopein ensimmäisessä erässä juosseiden Yhdysvaltain ja Kanadan jälkeen.

Ronja Koskela tuli ensimmäiseen vaihtoon toisena vain askelen päässä Nigeriasta. Toisella osuudella Katriina Wright nosti Suomen selvään johtoon.

Aitajuoksijana paremmin tunnettu Aada Aho juoksi kolmannen osuuden taktisesti fiksusti ja kamppaili loppusuoralla Suomen edelleen ensimmäisenä vaihtoon. Veera Mattila juoksi loistavan ankkuriosuuden ja toi Suomen maaliin 0,08 sekuntia ennen toiseksi tullutta Intiaa.

Aiempi alle 20-vuotiaiden Suomen ennätys oli vuodelta 1994, jolloin joukkueessa juoksivat Sari Kärkäs, Riikka Niemelä, Kirsi Kemppainen ja ankkurina Heidi Suomi.

Calissa juosseen joukkueen aika on samalla myös alle 23-vuotiaiden Suomen ennätys. Tämän kolme vuotta vanhemman ikäluokan aiemman SE:n 3.34,88 juoksivat Kirsi Kemppainen, Riikka Niemelä, Marika Engdal ja Heidi Suomi vuonna 1997.

Naisten sarjassakaan Suomen maajoukkue ei vuoden 1994 jälkeen ole kuin kahdesti juossut hitusen alle 20-vuotiaiden ennätysjoukkuetta nopeammin.

Finaali juostaan lauantain-sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa kello 1.20.

Lähde: SUL:n tiedote