Tuomas Määtän jääpallouran jatkuminen Venäjällä on puhuttanut Suomessa viimeisen viikon aikana.

Määtällä on ensi kauden kattava sopimus venäläisen SKA Neftjanikin kanssa. Määttä on edustanut kyseistä seuraa Venäjän Superliigassa vuodesta 2020 lähtien.

Jääpalloliitto kertoo nyt tiedotteessaan, että asian suhteen on tehty selkeä linjaus. Puheenjohtajan Antti Parviaisen mukaan liitolla ei ole mahdollisuuksia vaikuttaa yksittäisten pelaajien päätökseen lähteä urheilemaan Venäjälle eikä lain puitteissakaan ole esteitä siirtyä Venäjälle pelaamaan.

– Jokainen pelaaja tekee omat päätöksensä. Jääpallopelaajat ovat muiden joukkuelajia harrastavien pelaajien tapaan vapaita siirtymään seurasta toiseen, eikä meillä ole oikeuksia puuttua yksittäisten pelaajien sopimusasioihin, sanoo Parviainen Jääpalloliiton tiedotteella.

Suomen Jääpalloliiton hallitus on ylimääräisessä kokouksessaan tehnyt virallisen päätöksen Venäjälle siirtyvien pelaajien suhteen.

– Päätös on yksinkertainen: niin kauan kun pelaaja edustaa venäläistä seuraa niin hänellä ei ole asiaa maajoukkueeseen. Päätös koskee ensisijaisesti kautta 2022-2023. Seuraamme tietenkin tilanteen kehitystä maailmalla ja säädämme linjaustamme tarpeen mukaan, sanoo Antti Parviainen.

Lähde: Jääpalloliiton tiedote