Max Lampinen voitti alle 20-vuotiaiden MM-hopeaa moukarinheitosta.

Lampinen ehti hetken aikaa olla jo kilpailun voittaja, kun Kreikan Ioánnis Korakídisin 79,11 kantanut heitto hylättiin. Kreikka jätti protestin, joka hyväksyttiin ja Korakídis nousi mestariksi.

– Nuo tapahtumat eivät haittaa. Olen tosi tyytyväinen hopeaan. Tämä kilpailu meni niin kuin pitkin, Lampinen sanoi SUL:n tiedotteella.

Lampinen heitti karsinnassa ennätyksekseen 75,32 ja kohensi sen finaalissa kolmannella heitolla 75,75:een ja viidennellä 76,33:een, jolla heltisi hopeamitali.

– Ennätykset eivät varsinaisesti olleet yllätys. Tiesin, että olen siinä kunnossa, mutta ne tulivat täydellisessä paikassa, Lampinen sanoi.

– Onnistuin nyt yhdistämään heiton laajuuden ja nopeuden. Tänä vuonna on ollut vähän vaikeuksia saada tehoja heittoon. Nyt se onnistui.

Vasta 17-vuotias Lampinen on alle 19-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen tilastossa viides.

Juho Alasaari otti MM-hopeaa sivuamalla Matti Monosen nimissä olevaa 19-vuotiaiden Suomen ennätystä 560. Oma ennätys koheni seitsemän senttiä. MM-hopea oli jo uran toinen.

Viimevuotinen tämän ikäluokan Euroopan mestari Anthony Ammirati voitti maailmanmestaruuden 575:n ylityksellä.

– Tiesin, että Ammirati on ykköstykki tässä kisassa ja olisin voinut ottaa varovaisesti ja hakea mitalia, mutta läksin hakemaan voittoa, Alasaari setvi taktiikkaansa.

Lähde: SUL:n tiedote