Kalevan kisojen keihäänheiton finaalin heitetään sunnuntaina. Karsintojen paras oli 77,64 metriä heittänyt Lassi Etelätalo, joka on Oliver Helanderin tavoin varmistanut EM-kisapaikkansa.

Kolmannesta paikasta taistelevat Toni Keränen, Toni Kuusela ja Topias Laine.

Perjantain karsinnassa Kuusela oli kolmas heitettyään 76,79, Keränen kuudes tuloksella 75,69 ja Laine kahdeksas heitettyään 72,67.

EM-joukkueen kolmas mies on paras tuosta kolmikosta, jos hän heittää finaalissa vähintään 82 metriä. Jos kolmikon parhaan heittäjän tulos Joensuussa jää alle 82 metrin, valinta tehdään kokonaisarviona.

– Meille tulee tosi hieno kisa. Nautin tällaisesta kunnon tappelusta. Hieno asetelma tykkään siitä, Keränen sanoi SUL:n tiedotteella.

– Minulle riittää adrenaliinia ihan jo siihen, että ollaan Kalevan kisojen finaalissa ja taistellaan Suomen mestaruudesta. Tästä tulee samanlainen asetelma, kuin Oulussa oli. Ja siellähän minä tein ennätykseni.

Melkoinen yllätyskortti oli karsinnan kakkoseksi tullut Teemu Wirkkala. 38-vuotias veteraani näytti nuoremmille mallia ja täräytti kauden parhaansa 76,89.

Wirkkala on entinen nuorten EM- ja MM-kultamitalisti. Pekingin olympialaisissa vuonna 2008 Wirkkala oli peräti viides.