Satu Lipiäinen taisteli viidenneksi 100 kilometrin ultrajuoksun MM-kilpailuissa Berliinissä. Lipiäinen paransi samalla naisten Suomen ennätystä lähes 25 minuuttia.

Lipiäinen kellotti 100 kilometriä aikaan 7.15.35. Hänen nimissään ollut aiempi SE-aika oli 7.40.20. MM-kultaa voitti Ranskan Floriane Hot ajalla 7.04.03.

Noora Honkala oli 18:s vahvalla ajalla 7.49.17.

Lipiäinen kertoi urakastaan myöhemmin Instagramissa. Hän myönsi, että koville otti. Enemmän oli kuitenkin tarjolla.

– Se oli raskasta. Berliinin MM-kisoista tuomisina 5. sija ja 25min ennätysparannus (+PE ja SE). Reitti oli nopea ja sää suosi. 80km saakka olin toisella sijalla, ja mielellään olisin toki palkintopallille noussut. Mutta kovat oli tänään kovia, ja kaikki jäi radalle, joten ei jossiteltavaa, kertasi Lipiäinen.

– Ihan ei optimitilanteesta kisaan lähdetty. Reiluun neljään kuukauteen kolme ultraa ja puolimaraton olivat ainakin henkisesti tiukka setti. Pää oli tyhjä ja takareisikin vähän kiukutteli usean vaivattoman vuoden jälkeen.

– Alkuun juoksu ei tuntunut tänään kovin lupaavalta, mutta 30km paikkeilla alkoi tuntua paremmalta. Jonnekin 75km hujakoille meni todella mukavasti, ja viimeiset 25km olivat ehkä raskaimmat ikinä. Vauhti toki säilyi kohtalaisena loppuun saakka ja lopputulos ylitti villeimmätkin odotukset. Tarkempaa ihmettelyä tulee luultavasti myöhemmin, jatkoi SE-nainen.

Päivitys tästä.