Venäläishiihtäjä Veronika Stepanova on ollut varsin äänekäs viime kuukausina sosiaalisessa mediassa. Venäjän sotatoimia Ukrainassa tukeva olympiavoittaja kirjoittaa nykyään myös kolumnia Match TV:lle.

Stepanova paljasti hiljattain, että hän sai mielenkiintoisen ehdotuksen maaliskuussa. Venäjän laajamittainen hyökkäys Ukrainaan käynnistyi helmikuun lopussa. Maan urheilijat suljettiin nopeasti kansainvälisistä kisoista.

Venäläisille urheilijoille on tarjottu mahdollisuutta kilpailla muiden maiden riveissä – niin ilmeisesti myös Stepanovalle.

– Itsestäni. Kyllä, maaliskuun alussa minulta kyseltiin alustavasti kiinnostusta kansalaisuuden vaihtamiseen. Silloin ajateltiin minun olen ”uudenlainen venäläinen urheilija”, avasi Stepanova.

– Läntisille toimittajilla ei ole aikaa selvittää tapahtumien oikeaa laitaa. He rakentavat talonsa hiekalle ja luovat vaihtoehtoisen todellisuuden, jossa voivat asua. Jos tyttö hymyilee, antaa haastatteluja ja yrittää puhua englantia, tarkoittaa se, että hän selvästi jakaa kaikki liberaalit arvot eikä haaveilee muusta kuin muutosta länteen

– Olin iloinen, että sain pettää kaikki tuohon uskoneet! Ensinnäkin en jaa kaikkia noita arvoja, ja olen puhunut aiheesta. Toiseksi olen velkaa urani ihmisille kotimaassani. He odottavat minulta vastineeksi voittoja, kirjoitti Stepanova.

Stepanovan tarinointi noudatti tuttua kaavaa. Hän on viime kuukausina esittänyt paljon väitteitä länsimaisten ihmisten virheellisyydestä. Yksityiskohtia hän ei ole pahemmin selittänyt.