Suomi otti komean voiton Latviasta lentopallon EM-karsinnoissa erin 3-1 (25-17, 25-19, 20-25, 25-22). Ottelua ennen puhutti luonnollisesti Lauri Kermisen tilanne.

Lentopalloliitto sulki Kermisen pois EM-karsintaotteluista, koska hän ei ole poissulkenut mahdollisuutta pelata Venäjällä.

Suomen joukkueen päävalmentaja Joel Banks paljasti Ylelle lisää tapahtumista. Lentopalloliitto, Banks ja Kerminen kävivät EM-karsintojen alla suoran keskustelun aiheesta.

– Tiesimme, että tämä on ongelmallinen tilanne, ja paras tapa käsitellä sitä on puhuminen. Tunnemme toisemme hyvin ja olemme työskennelleet yhdessä. Se oli avoin ja selkeä keskustelu kaikkien osapuolien kesken, Banks kommentoi Ylelle.

Ylen jutussa kerrotaan, että Banks toivoi, ettei joukkueen nuorilta pelaajilta, kuten Nuutti Niinivaaralta tai Fedor Ivanovilta, kysyttäisi Kermiseen liittyvistä asioista. Kokenut Sauli Sinkkonen puhui kuitenkin aiheesta Ylelle.

– Ei ole ollut hirveästi tapana kommentoida toisten asioita, jotka ovat henkilökohtaisia. Varsinkaan, jos en tiedä kaikkea siitä. Minulla on samat käsitykset kuin liitto on antanut. Mitä ollaan Laurin kanssa soiteltu, niin silloin yleensä puhutaan muista asioista kuin lentopallosta, Sinkkonen totesi Ylelle.

Tästä Ylen juttu.