Frisbeegolfin suomalaistähti Väinö Mäkelä on avautunut Instagram Storiesissa lajiaan koskevasta uutisoinnista.

Mäkelä ilmaisi tyytymättömyytensä siihen, että Yle ei ollut kiinnostunut viime viikolla järjestetyistä frisbeegolfin SM-kisoista.

Mäkelä jakoi Instagram Storiesissa erän ihmisen Yle Urheilulle lähettämän palautteen ja Ylen vastauksen siihen. Viestissä kysyttiin, miksi SM-kisoista ei uutisoitu.

– En usko, että kenelläkään on ollut viikonloppuna aikaa seurata frisbeegolfia. Laji ei kuulu meillä säännöllisesti seurattaviin. Panostukset olivat rallissa ja yleisurheilussa. Hiljaisena viikonloppuna seurantapäivitys voisi löytyä urheilun tuoremmat artikkelista ja/tai teksti-tv:ltä, vastattiin Yleltä.

Mäkelä antoi palaa Instagram Storiesissa.

– Yle Urheilu eikö melkein miljoonan suomalaisen kiinnostus lajia kohtaan riitä? Nyt Yle Urheilu vähän ryhtiliikettä tekemiseen, kirjoitti Mäkelä ensin.

Nuorten Euroopan mestari selvensi myöhemmin vielä näkemystään.

– Kyllä sen ymmärrän, että Yle haluaa totta kai keskittyä ralleihin ja Kalevan kisoihin, koska ne on kuitenkin ne mainstream-lajit. Ne varmasti kuitenkin vetävät enemmän ihmisiä puoleensa kuin frisbeegolf. Frisbeegolfin suosio on kuitenkin tosi suuri. Se, kuinka tökerösti ja suorastaan naurettavasti sieltä vastataan… Se on se mikä tässä ehkä eniten juilii (ottaa päähän) loppuviimein.