Hienon uran nyrkkeilijänä tehnyt Eva Wahlström puhuu nykyään monesti itselleen tärkeistä aiheista sosiaalisessa mediassa.

Ammattilaisuransa vuonna 2020 lopettanut Helenius julkaisi hiljattain Instagramissa kuvan, jossa hän oli ilman vaatteita. Nainen oli otoksessa raskaana.

Wahlström kirjoitti pitkän päivityksen, joka käsitteli äitiyttä ja lasten kasvattamista.

– Talouselämässä oli äsken juttu siitä, miten suomalaiset äidit kääntyvät yksityisten palveluntarjoajien puoleen, kun neuvolat ei välttämättä osaa auttaa synnytyssalissa syntyneiden traumojen kanssa. Vauva on luonnollisesti keskiössä synnytyksen jälkeen ja sen takia moni äiti kokee jäävänsä yksin sekä fyysisten että henkisten haasteiden kanssa. Vaikka äitinä oleminen on maailman siisteintä, siitä ei pääse mihinkään, että se myös on haastavaa, pelottavaa ja raskastakin. Äidiksi tuleminen on lähes aina jonkinlainen kriisi, aloitti Wahlström.

Wahlström kertoi omasta rankasta raskaudestaan ja sen jälkeisistä tuntemuksista.

– Tähän liittyen vähän ajatuksia. Olen aina kokenut itseni vahvaksi ja mulla on joka tilanteeseen ollut henkisiä keinoja päästä tilanteiden yli ja läpi. Mulla on AINA ollut sisäinen draivi, oli fiilis mikä vaan.
Mutta raskausaika Elian kanssa oli todella raju; jatkuvaa oksentelua raskauden alusta loppuun, raskaushepatoosi, jonka vuoksi iho syyhysi, molemmat kädet puutui ja särki niin että piti sitoa jääpussit käsien ympäri yöksi ja iso huoli lapsesta.

– Pojan syntymän jälkeen olin tosi uupunut ja alakuloinen, mulle vieraita tuntemuksia. Oli ajatuksia että mä en jaksa uutta päivää, mä en jaksa hoitaa vauvaa, mä en edes tiedä mistä aloittaa. En kuitenkaan yrittänyt hakea apua tilanteeseen, sillä olen tottunut pärjäämään omillani. Nyt Elia on puoltoista v ja meillä menee hyvin, mutta ensimmäinen vuosi oli kyllä hevi. Siksi koenkin tärkeäksi nostaa esille erilaisia synnytyskokemuksia ja äitien tuntemuksia, toki isejä unohtamatta!

Kuva ja koko päivitys tästä.