Rullahiihdon SM-kisat saatiin sunnuntaina päätökseen, kun hiihdettiin vapaan tyylin normaalimatkat. Miesten sarjan voitti Lauri Lepistö. Naisissa ykkönen oli Krista Pärmäkoski.

Remi Lindholm (+14.35) ja Ville Ahonen (+28.06) täydensivät palkintopallin miesten osalta. Kerttu Niskanen (+11.09) ja Eveliina Piippo (+33.72) nappasivat sijat kaksi ja kolme naisten osalta.

– Pitää olla tyytyväinen päivään, jaksoin hyvin hiihtää ja pitää tasaista vauhtia koko kilpailun. Tuttu kisa itselleni, joten tiesin, ettei saa hyytyä, vaan pitää pystyä pitämään tasaista vauhtia loppuun asti. Lopussa saatiin hyvä kirikin aikaiseksi ja pikkuisen peesistäkin apuja, kommentoi Lepistö Hiihtoliiton tiedotteella.

– Puolen minuutin välein, kun lähdetään liikkeelle, niin pientä kissa ja hiiri -leikkiähän tuo kisa aina on. Sain olla takaa-ajajana, ja se varmasti auttoi tänään. Lähdettiin heti alusta kovaa liikkeelle. En tiedä oliko se välttämättä taktisesti järkevää mutta sillä taktiikalla on kisat täällä aina hiihdetty. Kovan vauhdin takia piti asennoitua siihen, että tunne kehossa pahenee ja maitohappoa kertyy enemmän kierros kierrokselta. Vastus oli tänään kova, joen ihan tosissaan piti vetää loppuun saakka, näki puolestaan Pärmäkoski.

Pärmäkoski kertasi kultahiihtoaan myös Instagramissa.

– Rullahiihdon SM-kisoissa Vuokatissa oli tarjolla tänään vapaan väliaikalähtö 10km. Kisa oli aikalailla viime vuotisen kisan kopio; Kerttu Niskanen aloitti edellä kovaa, joten siihen oli vastattava. Ja kun kisaan lähdetään, niin aikalailla aina päädytään kolmoskuvan asentoon. Muutama päivä jatketaan leiriä näissä maisemissa, viestitti Pärmäkoski.

Päivitys tästä.