Pika-aituri Viivi Avikainen on tehnyt uuden 35-vuotiaiden SE-tuloksen naisten 100 metrin aidoissa. Hän kellotti ajan 14,32 syntymäpäivänsä jälkeisenä iltana Kirkkonummella.

– Se on 35v ja Suomen ennätys! Kiitos muistaneille, onnittelut lämmitti. Kävin siis juhlistaa synttäreitä radalla ja tein N 35 Suomen ennätyksen! Ja samalla tuli myös Kirkkonummen 100m aj kenttäennätys.

– Vuosi sitten ehkä joku muistaaki, et synttärikuva oli akillesjänne ja kantaluu paketissa ja puolen vuoden juoksutauon jälkeen sai lähteä aika nollasta juoksuun, jonka jälkeen tätä kunnon aitajuoksua jouduin odottamaan vielä pitkään, kun nyt oli kyseessä ponnistava jalka (jalka ei vieläkään oo ihan normaali). Pieni takareisi vaiva tuli vielä alkukesästä ja sit heinäkuussa napsahti korona. Nää huomioiden sanoisin et vedin aika hyvin, kirjoitti Avikainen itse Instagramissa.

Avikaisen kauden paras on 13,91. Naisen vuonna 2017 tekemä ennätys on puolestaan 13,32. Avikainen voitti samana vuonna Ruotsi-ottelun aidat.

Pika-aiturin SE-aika voi toki jäädä varsin lyhytikäiseksi. 100 metrin aitojen SE-nainen Annimari Korte aikoo jatkaa uraansa ja täyttää ensi vuoden huhtikuussa 35 vuotta.

Kuva tästä.