Hiihtomaailma oli viime viikolla melkoisen kohun pyörteessä, kun kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n pääsihteerin Michel Vionin kommentit levisivät Norjassa ja Suomessa. FIS:n johtokunnassa istuva Martti Uusitalo on nyt kommentoinut asiaa Ilta-Sanomille.

Vionin väitettiin sanoneen Bild-lehdelle, että venäläiset ja valkovenäläiset hiihtäjät nähtäneen ehkä jo piakkoin mukana kansainvälisissä kisoissa. Jos kansainvälinen olympiakomitea KOK suosittaa noiden urheilijoiden paluuta kisoihin, ovat he tervetulleita, kerrottiin Vionin viestittäneen.

Uusitalo kertoi Ilta-Sanomille olleensa yhteydessä Vioniin Bild-lehden jutun jälkeen. Hänen mukaansa asiaa on tulkittu väärin.

– Hänen lausuntojaan on tulkittu selkeästi väärin. Sellaista tahtotilaa (venäläiset ja valkovenäläiset kansainvälisiin kisoihin) ei ole. Eikä mitään keskusteluja aiheesta ole ollut, Uusitalo teki selväksi Ilta-Sanomille.

Uusitalon mukaan askelmerkit ovat edelleen erittäin selvät.

– Se (venäläisten paluu) vaatii ainakin sen, että sotatoimet loppuvat. Kun aika on, urheilu voi olla ensimmäisiä sillanrakentajia. Mutta se aika ei ole nyt – eikä kukaan meidän hallituksessa oleva henkilö ole nostanut asiaa esille, esitti mies Ilta-Sanomille.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.