Robert Heleniuksen ja Deontay Wilderin välisen nyrkkeilyn raskaansarjan ottelun merkitys on puhuttanut viime viikkoina. WBC-liiton pomo Mauricio Sulaiman on nyt tehnyt selväksi yhden tärkeän asian.

Sulaiman kirjoitti Lopez Doriga -sivuston kolumnissaan aiheesta. Hän vahvisti, että Andy Ruiz Juniorin ja Luis Ortizin kamppailu oli karsintaottelu kohti WBC-liiton titteliottelua. Meksikolainen Ruiz vei voiton tuossa ottelussa.

Sulaiman teki samalla selväksi, että myös Wilderin ja Heleniuksen ottelun asema on sama. Tuon kamppailun voittajan on siis tarkoitus kohdata Ruiz. Sen ottelun voittaja pääse sitten haastamaan WBC-liiton mestarin.

Tyson Fury, joka on WBC:n mestari, on ilmaissut halunsa otella Anthony Joshuaa vastaan vielä tämän vuoden puolella. Oleksandr Usyk taas odottelee sen jälkeen Furyn kohtaamista, jos tämä hoitaa Joshuan pois altaan.

Vaikka Helenius, Ruiz tai Wilder voittaisi WBC-liiton miniturnauksen, on matka MM-otteluun vielä pitkä. Nyrkkeilymaailmassa on paljon liikkuvia osia ja vähän sääntöjä, joita kaikki kunnioittavat.

Heleniuksen ja Wilderin ottelu on joka tapauksessa 15. lokakuuta.