Yleisurheilun Ruotsi-ottelu päättyi länsinaapurin juhliin sekä miehissä että naisissa. Suomi hävisi miehissä 204,5–227,5 ja naisissa 205,5–225,5. Mukaan mahtui onnistumisia ja yllätyksiä.

Keihäsässä Lassi Etelätalo vei otteluvoiton tuloksella 82,30.

– Tuntui, että kroppa oli sen verran hyvässä vireessä, että 82-metrinen oli perussuoritus. Oli sellainen tunne, että kropassa olisi ollut vähän lisää vielä, jos olisi tarvinnut, Etelätalo sanoi SUL:n tiedotteella.

– Vähän jäi kokemus vajaaksi, kun voittoa ei maaottelussa tullut. Keihäässäkin meillä oli kolmoisvoitto tavoitteena, mutta sekään ei toteutunut, eli vähän mollivoittoisesti meni, mutta ensi kerralla petrataan ja voitetaan, Etelätalo tuumi.

Ruotsin Jakob Samuelsson tuli kakkoseksi tuloksella 78,64. Janne Läspä oli kolmas tuloksella 77,86. Teo Takalan 77,39 metriä kantanut heitto riitti neljänteen sijaan.

Naisten moukarissa nähtiin pienoinen yllätys. Ruotsin Grete Ahlberg otti voiton tuloksella 69,30

Krista Tervo oli paras suomalainen tuloksella 69,24. Silja Kosonen ja Suvi Koskinen ottivat sijat kolme ja neljä.

– Olisin mielelläni voittanut tämän kisan, mutta lähelle jäi. Harmittaa, mutta tyytyväinen olen kuitenkin, Tervo kommentoi SUL:n tiedotteella.

Suomen kilpakävelijät voittivat maaottelunsa 44-21. Naisten 5 000 metrin kävelyssä Suomi nappasi kolmoisvoiton Enni Nurmen johdolla. Nurmi ällistyi itsekin uudesta ennätysvedostaan. Hän kellotti 21.43,44 ja rikkoi entisen ennätyksensä yli 45 sekuntilla.

– En uskonut pystyväni näin kovaan aikaan. Ajattelin sellaisia 1.46:n kierroksia, mutta heti alusta lähti kovempaa. Hieno fiilis ja kannustus täällä oli, Nurmi kommentoi SUL:n tiedotteella.

– Nyt suuntaan lomalle urheilusta. Suunnitelmia tulevaisuuteen ei vielä ole, mutta 20 kilometrillä pysyn enkä kokeile 35 kilometriä.