Venäläinen jääpallon viisinkertainen maailmanmestari Ivan Maksimov on yksi kutsuntakirjeen saaneista venäläisistä. Maan presidentti Vladimir Putin julisti viime viikolla ”osittaisen liikekannallepanon” vahvistaakseen hyökkäystä Ukrainaan. Se ei ole ollut monelta osin ”osittainen” tai onnistunut.

Maksimovilla on ikää 49 vuotta. Hän on nykyään Venäjän nuorten maajoukkuevalmentaja, joka luotsaa myös Dynamo Kazania.

– Tulin eilen Venäjän nuorten joukkueen turnauksesta. Kun olin Krasnoyarskissa, kertoi vaimoni kutsuntakirjeestä, avasi hän R-Sportille.

– Eilen palasin Moskovaan. Kävin äitini luona ja puhuin vaimolleni puhelimessa. Äitini kuuli kutsuntakirjeestä ja alkoi heti voida pahoin. Soitin ambulanssin. Lääkärit sanoivat hänen saaneen halvauksen ja hänen tilansa olevan erittäin vakava. Nyt hän sairaalassa tehohoidossa.

Maksimov kertoi menevänsä selvittämään asiaa. Venäjä väitti aluksi, että osittainen liikekannallepano koskee alle 35-vuotiaita miehiä, jotka ovat palvelleet hiljattain. On kuitenkin ilmennyt useita poikkeuksia.