Entinen nyrkkeilyn maailmanmestari Vitali Klitshko toimii nykyään Kiovan pormestarina. Hän ollut viimeisen puolen vuoden aikana runsaasti esillä sen jälkeen, kun Venäjä käynnisti laajamittaisen hyökkäyksen maahan.

Tilanne Kiovassa on rauhoittunut, kun Venäjä hävisi Kiovan taistelun ja vetäytyi pois. Klitshko on silti luonnollisesti edelleen esillä ja puhuu Ukrainan puolesta.

Klitshko antoi hiljattain myös haastattelun Helsingin Sanomille. Jutussa nousi esille myös Suomen rooli ukrainalaisten auttamisessa.

– Tuhannet ja tuhannet ukrainalaiset ovat saaneet Suomessa väliaikaista apua. Haluan kiittää siitä ja muusta humanitaarisesta avusta. Kiitos myös poliittisesta tuesta. Venäjän yritys rakentaa imperiumiaan uudelleen on koskettanut jokaista Suomessa, koska tiedätte, mistä siinä on kyse, kiitteli Klitshko Helsingin Sanomissa.

– Ymmärrämme Suomen halun olla Natossa. Mekin olemme nyt käsittäneet, että Ukrainalle oli virhe pysyä liittoutumattomana, viestitti Klitshko.

Tästä Helsingin Sanomien juttu (tilaajille)