Yleisurheilun uusi Suomen ennätys näki päivänvalon sunnuntaina. Espoon Tapiot voitti miesten 3 x 3000 metrin kilpakävelyviestin Jyväskylässä. Taululle lyötiin myös uusi Suomen ennätys 36.37,46. Aiempi SE parani yli puoli minuuttia.

Suomen ennätys tuli kolmikolla Joni Hava, Jaakko Määttänen ja Jere Niemi.

– Olin jo oikeastaan jo lopettanut urheilu-urani viime vuoteen, mutta kesän alussa tuli ilmoitus, että syksyllä mahdollisesti tarvitaan viestiin mukaan, joten tein paluun lajin pariin. Mukava, että se kantoi tällä tavalla hedelmää, Niemi kommentoi SUL:n tiedotteella.

– Jere tuli avausosuudelta käytännössä siihen aikaan vaihtoon, mitä ajateltiin. Minun piti lähteä sellaista neljän minuutin vauhtia liikkeelle, mutta eka kierros oli vähän kovempaa, sitten rauhoitin vauhtia vähäksi aikaa, ja pystyin sitten painamaan lopun kovaa. Yksi kauden parhaista kisoista, avasi Määttänen puolestaan.

– Jätkät petasivat tämän niin hyvin, etten voinut enää munata. Vähän jänskätti, miten lähtee, kun tässä on ollut jo vähän aikaa lomamoodissa, mutta yllättävän hyvin se meni, Hava arvioi.

Espoo Tapiot voitti myös naisten 3 x 3000 metrin kävelyviestin joukkueella Hele Haapaniemi, Ella Rautawaara ja Enni Nurmi.