Venäläisten hiihtäjien mahdollinen paluu kansainvälisiin hiihtokisoihin on puhuttanut viimeisen kuukauden aikana paljon etenkin Suomessa ja Norjassa. Suomea kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n johtokunnassa edustava Martti Uusitalo on nyt tehnyt yhden asian selväksi Ilta-Sanomille.

Uusitalon mukaan on päivänselvää, että venäläiset hiihtäjät eivät ole mukana FIS:n kilpailuissa. Heitä ei siis nähdä maailmancupissa tai MM-kisoissa.

FIS:n johto kokoustaa viikonloppuna Itävallassa. Siellä voidaan jo ehkä tehdä päätöksiä Venäjän tilanteesta.

Kansainvälisessä olympiakomiteassa KOK:ssa ja myös FIS:ssä on ilmennyt halukkuutta päästä venäläiset takaisin kisoihin. Nuo aikeet on kuitenkin siis tyrmätty hiihtomaailmassa. Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa on väläytelty jopa boikotin mahdollisuutta, jos venäläiset eivät tule kisoihin. Nyt siihen ei siis ole tarvetta.

– Hänen (FIS:n pääsihteerin Michel Vionin) lausuntojaan on tulkittu selkeästi väärin. Sellaista tahtotilaa (saada venäläiset ja valkovenäläiset kilpailijat takaisin maailmancupiin) ei ole. Eikä mitään keskusteluja aiheesta ole ollut, Uusitalo sanoi Ilta-Sanomille jo syyskuussa.

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe on jo hyväksynyt tappionsa. Hän ei usko venäläisten hiihtäjien olevan mukana tulevan kauden kansainvälisissä kisoissa.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.