Yhdysvalloissa on spekuloitu, että Deontay Wilderin ja Robert Heleniuksen välisen ottelun voittaja kohtaisi seuraavaksi Andy Ruiz Juniorin.

Tuon skenaarion mukaan Ruiz–Wilder/Helenius-ottelun voittaja pääsisi ottelemaan WBC-liiton vyöstä. Se on tällä hetkellä Tyson Furyn hallussa. WBC-liiton puheenjohtaja Mauricio Sulaiman on aiemmin kertonut, että tuo skenaario on suunnitelmissa.

Ruizin ja Wilderin ottelu on vahvasti promoottori PBC:n suunnitelmissa. Molemmilla ottelijoilla on sopimus kyseisen promoottorin kanssa. Siksi Pohjois-Amerikassa onkin katsottu, että Helenius on ”sopiva” ottelija häviämään Wilderille tiellä Ruiz-otteluun.

Heleniuksen leirissä on kuitenkin muita mietteitä. Miehen manageri Markus Sundman esitti nimittäin oman näkemyksensä Helsingin Sanomille.

– Tämä vie kohti maailmanmestaruutta. Voitto tästä, niin tie MM-otteluun on varma, paalutti Sundman Helsingin Sanomille.

Briteissä on puhuttu, että Fury kohtaisi joulukuussa myös Heleniukselle hyvin tutun Derek Chisoran. Sundmanin arvion perusteella Fury saattaa vähät välittää jenkkien skenaarioista.

– Ja kun Robert lyö Wilderin, uskon, että Tyson haluaa haastaa hänet heti, täräytti Sundman HS:lle.

Tästä Helsingin Sanomien juttu.