Kansainvälinen nyrkkeilyliitto IBA tiedotti hiljattain, että venäläiset ja valkovenäläiset nyrkkeilijät ovat jälleen tervetulleita kisoihin. Asia on puhuttanut paljon.

Suomessa Nyrkkeilyliitto reagoi välittömästi. Se ilmoitti, että Suomi boikotoi kisoja, jotka järjestetään Venäjällä tai Valko-Venäjällä tai joihin osallistuu maiden urheilijoita.

Seuraava testi asian suhteen on marraskuussa. Silloin järjestetään nuorten MM-kisat Espanjassa.

Suomen amatöörinyrkkeilyn ykköstähti Arslan Khataev ei hyväksy Nyrkkeilyliiton tiukkaa linjausta. Tshetsheniasta Suomeen 12-vuotiaana Venäjän hallinnon sotatoimien vuoksi paennut Khataev kommentoi asiaa Ilta-Sanomille.

– Olen pienestä asti taistellut heidän kanssaan, mutta ei minulla ole mitään henkilö­kohtaista vihaa venäläisiä kohtaan. Minulla on tuttuja Venäjän maajoukkueessa, ja olen leireillyt heidän kanssaan. Nyt kun he saavat takaisin mahdollisuuden kilpailla, meiltä viedään se mahdollisuus.

– Eihän nyrkkeilijät ole tehneet mitään. Ei urheilua pitäisi liittää sotaan: urheilu on urheilua ja sota sotaa. Ei Putinia kiinnosta, meneekö joku nyrkkeilykisoihin. Jos tästä olisi oikeasti hyötyä, sitten ymmärtäisin, linjasi mies Ilta-Sanomille.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.