Suomen hiihdon kulisseissa on ehtinyt tapahtua myös kesän ja syksyn aikana. Ilta-Sanomat on kertonut verkkosivuillaan Hiihtoliiton ehdotuksesta.

Ilta-Sanomien mukaan Hiihtoliitto ehdotti, että urheilijasopimukseen kirjattaisiin 500 000 euron uhkasakko urheilijan dopingkäryn varalta. Ehdotus tyrmistytti.

Hiihtoliiton toimitusjohtaja Ismo Hämäläinen vahvisti asian Ilta-Sanomille. Hän kertoi myös, että ”päänavauksen” jälkeen päädyttiin 150 000 euron uhkasakkoon. Se ollaan kirjaamassa uuteen sopimukseen.

Ilta-Sanomien mukaan ehdotus aiheutti ”kapinahenkeä”. Eräs hiihtovaikuttaja kommentoi asiaa nimettömästi näin.

– Ajatus peräti puolen miljoonan euron sopimussakosta on ollut täysin absurdi, suorastaan röyhkeä. Suomessa ei joudu edes rikoksista maksamaan tuollaisia korvaussummia. Tässä herää kysymys, että eikö Hiihtoliitto luota maajoukkuehiihtäjiensä puhtauteen, ja sitä paitsi eihän kenelläkään urheilijalla olisi tuollaisia summia maksaa, hän näki Ilta-Sanomissa.

Hiihtotähti Perttu Hyvärinen kommentoi puolestaan asiaa Ylelle.

– On se kova summa. Meidän tulee hoitaa asiat hyvin niin urheilussa kuin eettisissä asioissakin. Rikkomusta seuraava summa on valtava ja jonkinlaista inhimillisyyttä asiassa voisi olla. Moniin asioihin ollaan uran varrella sopeuduttu ja sopeudutaan, mutta onneksi keskustelemalla saadaan järkeä asioihin, Hyvärinen avasi Ylelle.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.