Venäjän antidopingtoimisto Rusada on ilmoittanut, että peräti 95 urheilijaa on rikkonut dopingsääntöjä vuonna 2022 syyskuun loppuun mennessä. Asiasta kertoo uutistoimisto TASS.

Rusadan pomo Veronika Loginova on aiemmin kertonut tarkemmin tämän vuoden käryistä. Suurin osa kärähtäneistä on käyttänyt anabolisia steroideja, nesteenpoistolääkkeitä ja meldoniumin kaltaisia aineita, joita käytetään mahdollisesti piilottamaan muiden aineiden käyttöä.

Kansainvälisessä urheilumaailmassa on oltu huolestuneita venäläisen dopingjärjestelmän uskottavuudesta. Nyt asia on jälleen ollut pinnalla, kun iso osa maan urheilijoista on suljettu kansainvälisistä kisoista.

TASS kertoi myös, että 50 urheilijaa haki Rusadalta erityislupaa kiellettyjen lääkeaineiden käyttöön. Rusada myönsi luvan 25 urheilijalle.

Venäjän hiihtopiirit ovat aiemmin pitäneet kovaa meteliä norjalaishiihtäjien erityisluvista.