Venäjän mahdollinen paluun urheilun kansainvälisille kentille on ollut iso puheenaihe. Monet lajiliitot ovat halunneet pitää jatkossakin venäläiset pois kansainvälisistä kisoista. Nyrkkeilyssä on toisin. Tuoreeseen uutiseen on reagoinut esimerkiksi ukrainalaislegenda Wladimir Klitshko.

Venäjän presidentti Vladimir Putinin ystävä Umar Kremlev toimii kansainvälisen nyrkkeilyliiton IBU:n puheenjohtajana. Hän on halukas tuomaan venäläiset ja valkovenäläiset nyrkkeilijät takaisin kisoihin.

IBA tiedotti, että venäläiset ja valkovenäläiset nyrkkeilijät saavat jatkossa kilpailla oman lippunsa alla.

– IBA uskoo vahvasti, että poliitikan ei pidä vaikuttaa urheiluun, viestitti se keskiviikkona julkaistussa tiedotteessaan.

Monet tyrmäsivät ulostulon. Wladimir Klitshko, jonka Vitali-veli on Kiovan pormestari, esitti Twitterissä oman näkemyksensä.

– Voiko itsensä tyrmätä? Kyllä. IBA on esimerkki siitä ja tekee itsestään täyden idiootin koko maailman edessä tallomalla humanistiset ja universaalit arvot. Nyrkkeily ansaitsee paljon parempaa.

Suomen Nyrkkeilyliitto oli pitkälti Klitshkon linjoilla. Se teki rajun linjauksen.

– Nyrkkeilyliitto ei edelleenkään ota vastaan venäläis- eikä valkovenäläisnyrkkeilijöitä
tai toimitsijoita Suomessa järjestettäviin nyrkkeilytapahtumiin.

– Suomalaisnyrkkeilijät eivät tule osallistumaan kansainvälisiin kilpailutapahtumiin, joissa
venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat saavat edustaa maataan. Naisten EM-kisojen osalta
päätös osallistumisesta tehdään sen jälkeen, kun tieto kisoihin osallistuvista maista on
julkinen, kerrottiin IBA:n päätöksen jälkeen julkaistussa tiedotteessa.

Klitschko

@Klitschko
Can you knock yourself out? Yes! @IBA_Boxing is an example and makes a fool of itself in front of the whole world 🌎 by trampling on humanistic and universal values. Boxing deserves much better. What a shame.