Therese Johaugin uudessa Hele historien -elämäkertakirjassa nousee esiin myös suomalaisia hiihtoihmisiä. Etenkin Aino-Kaisa Saarinen saa osansa norjalaisen sanoista.

Johaug kärysi vuonna 2016 dopingista. Hänen katsottiin käyttäneen anabolista steroidia klostebolia. Johaugin leiri kertoi naisen saaneen ainetta elimistöönsä Trofodermin-nimisestä lääkevoiteesta.

Saarisen oli tuolloin vaikea sulattaa noita puheita. Hän meni Livignossa samaan apteekkiin, josta Johaug osti kyseisen huulivoiteen. Hän julkaisi Twitterissä kuvan, jossa näkyi, kuinka pakkauksessa luki isolla ”doping”.

– Kävin uteliaisuuttani Livingon apteekissa katsomassa miltä pakkaus näyttää. Voiko tästä paketista lääkäri erehtyä sopingin suhteen? kirjoitti Saarinen twiitissä.

Johaug myöntää nyt elämäkerrassaan, että hän suuttui Saarisen sanoista.

– Provosoiduin kunnolla. Tuntui kuin hän olisi nauttinut tilanteesta, sanaili Johaug.

Saarinen ei jättänyt Johaugia rauhaan. Vuonna 2017 hän kuuli Saarisen sanoista Ilta-Sanomille. Urheilun välimiesoikeus CAS oli tuolloin päättänyt pidentää Johaugin kilpailukiellon 18 kuukauden pituiseksi. Se tarkoitti, ettei Johaug päässyt vuoden 2018 olympialaisiin.

Johaugin mukaan Saarisen todellinen luonto tuli selville.

– Saarinen sanoi Ilta-Sanomille, että hän odottikin rangaistuksen kovenevan ja että se kuuluu asiaan. Hän oli ainakin johdonmukainen ja luotettava, sillä tiesin kyllä, että hän toivoo minulle pahaa kaikissa vaiheissa, väitti Johaug.

Aino-Kaisa Saarinen

@Aino_Kaisa
Kävin uteliaisuuttani Livingon apteekissa katsomassa miltä pakkaus näyttää. Voiko tästä paketista lääkäri erehtyä sopingin suhteen?