Suomalaisen hiihtopomon Martti Uusitalon Ylelle esittämät väitteet, joiden mukaan venäläisiä ei nähdä kansainvälisissä kisoissa tällä kaudella, ovat puhuttaneet myös Ranskassa.

Ski-Nordique-sivusto ei hyväksy jutussaan tuota linjausta. Se syytti venäläisten poissaolosta ”skandinaaveja” eikä voi hyväksyä ratkaisua.

– Mitä tulee maastohiihdon urheilulliseen puoleen, ei ole hyvä juttu sulkea pois kolmatta kovaa maata maailmassa ja ainoaa, joka on pystynyt kilpailemaan tasaisesti Norjaa vastaan naisissa. On sääli, että talviurheilulajien liitot eivät hyväksy venäläisiä neutraalin lipun alla, kuten tennis ja pyöräily ovat tehneet ongelmitta.

– Skandinavian maiden (Suomi lasketaan jutussa noihin), joilla on paljon valtaa lajissa, lobbaus on pakottanut FIS:n (kansainvälisen hiihtoliiton) ratkaisuun, väitti sivusto.

Norjan ampumahiihtomaajoukkueen valmentaja Siegfried Mazet ei niellyt kritiikkiä. Hän osoitti sosiaalisessa mediassa kritiikkinsä sivuston toimittajalle Mirko Hominalille.

– Herra Hominal, sinun on vietävä päättelysi loppuun saakka. Alkaa jo kyllästyttää, että ammut aina luoteja skandinaavien suuntaan. Jätät esimerkiksi mainitsematta, että FIS:n puheenjohtaja (Johan Eliasch) on Englannin kansalainen, viestitti Mazet.