Veronika Stepanova ja Helene Marie Fossesholm ovat molemmat vuonna 2001 syntyneitä kovan luokan hiihtolupauksia. Kaksikko on tullut aiemmin hyvin toimeen, mutta nyt asiat ovat muuttuneet.

Uusi hiihtokausi alkaa marraskuun lopussa Rukalla ilman venäläisiä hiihtäjiä. Venäjän valtion propagandaa ulostuloissaan melko tarkasti noudattava Stepanovakaan ei ole siis mukana.

Venäläishiihtäjien välit länsimaisiin hiihtäjiin ovat puhuttaneet paljon. Vielä viime vuonna Stepanova puhui lämpimästi Fossesholmista.

– Helene ja minä olemme hyviä ystäviä. Ystävyytemme on kasvanut. Taistelemme ladulla ja olemme parhaita kavereita ladun ulkopuolella, sanoi Stepanova Dagbladetille.

Stepanovan julkiset puheet ovat kuitenkin saaneet synkkiä sävyjä sen jälkeen, kun Venäjä käynnisti laajamittaisen hyökkäyksen Ukrainaan. Fossesholm on ilmeisesti vetänyt johtopäätöksensä. He eivät ole enää ystäviä.

– En seuraa häntä Instagramissa. Mutta olen saanut tietää jotain… Meillä on niin erilaiset arvot ja lähestymistavat eri asioihin. En tunnista itseäni niistä, avautui norjalaistähti nyt Dagbladetille.

– Meillä on ollut hyvät välit. Hän (Stepanova) on kiva tyttö. Mutta näkemyksemme maailmasta ovat kovin erilaiset. Olemme toisissa ääripäissä ja todella erilaisia toisistamme.

Dagbladet lähestyi myös Stepanovaa. Tämä ei puhunut enää aiheesta samalla tavalla kuin viime joulukuussa.

– En tietenkään kommentoi henkilökohtaisia suhteitani. Oli kyse sitten kenestä tahansa, töksäytti olympiavoittaja.