Iivo Niskasen vauhti ei vakuuttanut viikonloppuna Oloksen Tykkikisoissa. Myös kaiken nähnyt lajilegenda Harri Kirvesniemi seurasi mielenkiinnolla Niskasen tekemistä.

Niskanen oli 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisan kuudes. Vapaan hiihtotavan 15 kilometrillä Niskanen oli toinen. Kovat norjalaiset eivät kuitenkaan tuohon kisaan osallistuneet. Saksan keltanokka Friedrich Moch pesi Niskasen lähes 40 skeunnilla.

Niskanen myönsi itsekin rehellisesti totuuden tämän hetken tilanteestaan. Vuosi sitten Niskanen oli hirmuvedossa Tykkikisoissa. Myöhemmin hän olikin yksi olympialaisten isoista tähdistä.

Harri Kirvesniemi myönsi rehellisesti Ilta-Sanomille, että Niskanen ei ole tällä hetkellä hirmutikissä. Maailmancup alkaa parin viikon päästä Rukalla.

– Ei näytä, että Iivo Niskanen olisi kaikista suorituskykyisimmässä kunnossa. Iivo ei ehkä ole ihan samanlainen ennakkosuosikki maailmancupin avaukseen Rukalla näiden hiihtojen jälkeen kuin on joskus ollut. Tässä on kuitenkin kaksi viikkoa aikaa. Eiköhän se sieltä, jonkin verran vauhtia tulee varmasti lisää, Kirvesniemi sanoi Ilta-Sanomille.

Kirvesniemi teki toki selväksi, että kirvestä ei kannata nyt heittää kaivoon. Erot ovat loppujen lopuksi varsin pieniä.

– Erot olivat kuitenkin pieniä, noin kaksi sekuntia kilometrillä. Äkkiä vauhti parissa viikossa tuon verran kasvaa, Kirvesniemi jatkoi IS:lle.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.