Norjassa seurattiin ihastellen Oloksen Tykkikisojen tuloslistoja. Monet nuolivat vuonomaassa huuliaan, kun Norjan tähdet ottivat viitoisvoiton 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa.

Miehet ovat aiemmin hiihtäneet 15 kilometrin perinteisen kisoja. Nyt oli toisin. Viisi kilometriä pidempää matkaa aiemmin dominoinut Iivo Niskanen taipui Muoniossa kuudenneksi.

Lue myös: Nyt ei kuulosta hyvältä – Iivo Niskanen myönsi karun totuuden

Norjalainen hiihtoasiantuntija Petter Skinstad ihasteli muiden mukana tuloslistaa. Hän teki Twitterissä nopean analyysinsä aiheen tiimoilta.

– Matka ei ole tuttu kovin monelle, ja kausi on vasta alussa, mutta on selvää, että 10 kilometriä tuo lisää jännitystä ja on aivan eri matka, arvioi Skinstad.

Suomessa on pelätty, että uusi matkaa suosii lyhyemmän matkan hiihtäjiä verrattuna Iivo Niskaseen. Skinstad ei kuitenkaan vielä sulkenut Niskasta pois pelistä.

– Iivo on joka tapauksessa edelleen suosikki Rukalla, linjasi Skinstad.

Petter S. Skinstad

@PetterSkinstad
Er jo både en uvant distanse for mange og tidlig i sesongen dette her, men at en 10 kilometer gir ekstra spenning og helt andre avstander er det ingen tvil om. Iivo fortsatt favoritt i Ruka, likevel 😉

Petter S. Skinstad

@PetterSkinstad
Krüger og klassisk ❤️ VM-kjøret startet i dag 💪🏼